Kaltura Live Room functionaliteiten

Remote Teaching

Kaltura Live Room functionaliteiten

Kaltura Live Room functionaliteiten

Kaltura Live Rooms beschikt over verschillende functionaliteiten die de online sessies interactiever kunnen maken. Onderstaand vind je uitleg en instructievideo’s van de volgende functionaliteiten:

  Deze functionaliteiten kunnen van grote toegevoegde waarde zijn tijdens een online sessie. Neem dus even de tijd om ze te verkennen en uit te proberen.

  Op de website van de provider vind je nog meer voorbeelden en veelgestelde vragen.

  *PDF: een notitie met privacy richtlijnen voor het maken van opnames tijdens remote teaching activiteiten

  De belangrijkste functionaliteiten

  Webinar of virtual classroom

  De sessie staat standaard ingesteld op Webinar modus. Dit betekent dat bij binnenkomst de camera en microfoon niet ingeschakeld zijn.

  Wanneer je graag doorlopend contact hebt met je studenten, kan je via de settings de Virtual Classroom selecteren. Dit betekent dat studenten hun webcam en microfoon gebruiken.

  Denk eraan om studenten hiervan op de hoogte te stellen in verband met privacy en te accepteren wanneer studenten hier geen gebruik van willen maken.

  Meer informatie: https://support.newrow.com/en/article/class-modes-virtual-classroom-vs-webinar

  Toevoegen van presentaties en bestanden

  Wanneer je een presentatie wil gebruiken in een sessie, kan je deze uploaden via Files. Door het bestand te selecteren en op Play te klikken, toon je de presentatie aan de deelnemers.

  Je kan ook meerdere files gebruiken tijdens de sessie. Dat is mogelijk met behulp van een playlist: deze kan je aan de rechterkant van je scherm openen en geeft je direct toegang tot alle bestanden die je voor deze sessie hebt klaarstaan. Quizzes en video’s kunnen hier ook worden toegevoegd.

  Let op! Powerpoints die op deze manier gedeeld worden verliezen de mogelijkheid om animaties en/of video’s af te spelen. Door middel van het delen van je scherm kan je deze wel laten zien (zie hieronder).

  Meer informatie: https://support.newrow.com/en/article/upload-files-to-share

  Scherm delen

  Wanneer je bijvoorbeeld een website of programma wilt tonen, kan je ervoor kiezen om live je scherm te delen. De deelnemers zien dan wat er op jouw scherm gebeurd, zoals bijvoorbeeld het manipuleren van een model of het afspelen van een animatie.

  Let op! Denk eraan dat je - voordat je begint met delen - openstaande websites en andere programma’s met persoonlijke en/of gevoelige informatie sluit. Je wilt niet per ongeluk je inbox, een cijferlijst, of andere persoonlijke en/of gevoelige informatie delen.

  Opnemen van een Live Room

  In verband met privacy wet- en regelgeving raden wij aan een webinar alleen op te nemen:

  • Als het strikt noodzakelijk is én
  • Niet kan worden vervangen door een Kaltura Capture video én
  • Wanneer de sessie in Webinar Modus staat, zodat studenten hun camera en microfoon niet aan (hoeven te) hebben én
  • De studenten vooraf een melding krijgen over het feit dat er wordt opgenomen.

  Let op! Mocht je ervoor kiezen een Live Room op te nemen, lees dan eerst deze privacy richtlijnen. Dit document bevat informatie die van te voren met studenten gedeeld moet worden.

  Zodra je op Record klikt, duurt het ongeveer een minuut voordat het programma daadwerkelijk begint met opnemen. Zodra je sessie is afgelopen, kan je de opname stoppen. Deze wordt dan automatisch geconverteerd en verschijnt na een tijdje in ‘my media’ in de Video Portal.

  Meer informatie: https://support.newrow.com/en/article/record-your-live-session

  Video’s afspelen in een Live Room

  Kaltura Live room heeft een speciale functionaliteit om Youtube of Kaltura video’s af te spelen. Dit kan door ze toe te voegen in de playlist. Je gaat hiervoor naar tools en selecteert dan het YouTube logo. Je kan hier je video zoeken en selecteren.

  Meer informatie: https://support.newrow.com/en/article/share-youtube-videos-in-your-live-session

  Het gebruik van quizzen en vragen

  Quizzen kunnen gebruikt worden om de kennis van studenten te testen en zijn vaak een welkome onderbreking van een langere sessie. Je kan quizzes gebruiken om:

  • Meningen, standpunten en gedachten te verzamelen (open essay vragen);
  • Een voor- en nameting te doen (2 keer dezelfde quiz);
  • Meerdere antwoorden laten geven (multiple select)

  Bij de gesloten vragen kan je als presentator direct zien wat de scores van de studenten zijn. De antwoorden op open vragen worden uiteraard niet direct gescoord.

  Meer informatie:

  Het aanmaken van quizzen: https://support.newrow.com/en/article/create-and-edit-your-course-quizzes

  Het publiceren van quizzen: https://support.newrow.com/en/article/publish-your-quizzes

  De resultaten bekijken: https://support.newrow.com/en/article/review-your-quiz-results

  Break-out rooms gebruiken

  Breakout is een tool die je de mogelijkheid geeft om een groep in kleinere groepen op te delen. In deze kleine groepen kunnen bijvoorbeeld discussies gevoerd worden of gezamenlijk aan opdrachten gewerkt worden. In de break-out room kunnen studenten alle tools die in de “main room” beschikbaar zijn gebruiken. Je kan de studenten automatisch over de groepen laten verdelen of dit handmatig doen. Om effectieve interacties te bewerksteligen, raden we aan een maximum van 10 studenten per groep te hanteren.

  Houd rekening met de volgende punten:

  • Het werk dat gedaan wordt op whiteboards in de break-out rooms wordt niet opgeslagen. Het resultaat bewaren kan door middel van een screenshot.
  • De documenten die studenten uploaden in de break-out rooms worden opgeslagen in de “files section” van de cursus. Informeer studenten hierover, zodat ze weten dat dit gebeurt en ze het terug kunnen vinden.
  • Het is aan te raden gebruik maken van de timerfunctie, zodat de deelnemers weten wanneer ze moeten afronden.
  • Je kan als presentator alle break out rooms bezoeken om mee te doen aan de gesprekken.
  • Het is mogelijk om een bericht naar alle groepen te sturen. Attendeer deelnemers vooraf, zodat ze dit in de gaten kunnen houden. Er is geen opvallende melding zichtbaar.
  • Studenten kunnen bij vragen hun “hand op steken”. Als presentator krijg je een banner te zien met een melding en kan je de deelnemer aan het woord laten. Denk eraan deze persoon te unmuten (de microfoon in te schakelen).

  Meer informatie: https://support.newrow.com/en/article/breakout-your-live-session

  Meer interessante functionaliteiten

  Andere tools en mogelijkheden die wellicht interessant zijn: