Remote Teaching Stappenplan

Remote Teaching Stappenplan

Het maken van een remote teaching plan kan anders zijn dan je gewend bent. Maar door extra tijd in de planning en het ontwerp ervan te steken heb je de mogelijkheid om een duurzaam programma te ontwikkelen waar je de komende jaren op kan bouwen. Op deze website hebben we alle nodige informatie verzameld voor het ontwikkelen van een remote teaching plan van hoge kwaliteit. Hieronder vind je een stappenplan om aan de slag te gaan. Dit plan verwijst naar de informatie die we op deze website aanbieden.

Stappenplan

Voorbereidende taken

• Raadpleeg de Universiteit Leiden gedragscode Remote Teaching
  • Zorg dat je op de hoogte bent van welke beslissingen er binnen jouw faculteit of instituut, of door onderwijsdirecteuren genomen zijn omtrent het gebruik van tools, methoden, en procedures.
  • Bekijk welke opties je hebt voor het toetsen op afstand en zoek op welke instructies jouw faculteit of instituut hiervoor voorschrijft.
  • Zorg dat je weet waar je terecht kan voor hulp. Bezoek hiervoor eventueel de Ondersteuning binnen jouw faculteit pagina als je niet weet wie je hiervoor binnen jouw faculteit kan benaderen.
  • Had is waardevol om samen aan het redesign van je programma te werken, zo kan je ideeën en tips uit wisselen.

Begin bij de basis

• Identificeer de leerdoelen. Je zal waarschijnlijk je les moeten herstructureren dus we raden aan om eerst terug te gaan naar de kern en jezelf te vragen welke leerdoelen er met de les gehaald moeten worden.
  • Haal je didactische kennis op. We nodigen je uit om hiervoor een webinar te volgen. Deze webinars kun je vinden op de Webinar training pagina op deze website.
  • Zorg dat je op de hoogte bent van de belangrijkste dingen die je in overweging moet nemen voor het maken van een sterk remote teaching plan.

Ontwerp je remote teaching plan

• Gebruik de Roadmap to flexible education op deze website om je door de belangrijkste design stappen te helpen. Door het beantwoorden van de vragen in deze roadmap zul je zien dat je snel en efficiënt je remote teaching plan uit kan werken.
  • Bekijk de vormen en activiteiten sectie op deze website. Identificeer welke relevant zouden zijn voor jouw lessen en leerdoelen.
  • Zoek uit of er al bestaand materiaal beschikbaar is van bijvoorbeeld vorige jaren dat je zou kunnen gebruiken. Dit kan kostbare tijd schelen. Op de Gebruik van Open Educational Resources pagina delen wij hierover tips.
  • Neem de Software sectie op deze website door. Zorg dat je bekend bent met de tools die door de universiteit ondersteund worden, en identificeer welke tools geschikt zijn voor jouw lessen en leerdoelen.
  • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de Toegankelijk Onderwijs voor iedereen visie, die we op deze website als pagina gedeeld hebben.

Gebruik je Remote Teaching plan