Vormen & activiteiten

Dit hoofdstuk dient als leidraad voor het omzetten van gangbare onderwijs methoden naar afstandsonderwijs ofwel remote teaching. Deze onderwijs methoden worden daarbij gekoppeld aan tools die ondersteund worden door de Universiteit Leiden, en externe bronnen.

Dit hoofdstuk biedt een overzicht van verschillende leervormen en activiteiten, inclusief leervormen waar je al aan gewend bent zoals hoorcolleges en werkgroepen. Let er echter op dat het één-op-één vertalen van deze vormen naar digitaal onderwijs didactisch gezien niet altijd de beste keuze is, en dat er alternatieven zijn die misschien beter passen bij het leerdoel dat je voor ogen hebt. Wij zullen binnenkort meer informatie delen omtrent de didactische overwegingen die je zullen helpen om de juiste vormen en activiteiten voor jouw programma te vinden. In de tussentijd kun je dit hoofdstuk als een modulair overzicht beschouwen met de verschillende vormen en activiteiten die gemixt en gematcht kunnen worden om de leerdoelen van jouw programma te bereiken.

Voor didactische of technische ondersteuning raden we aan om contact op te nemen met het ondersteuningsteam binnen jouw faculteit. Op de Ondersteuning binnen jouw faculteit pagina op deze website vind je een overzicht van wie je hiervoor kan benaderen.

Artikelen