Lesgeven op afstand

Lesgeven op afstand, of ‘remote teaching’, is een onderwijsvorm met weinig tot geen fysieke bijeenkomsten, en wordt soms ook ‘blended onderwijs’ genoemd. Aan de slag gaan met lesgeven op afstand kan in het begin misschien een zware taak lijken. Het vraagt immers om het herontwerpen van je lesmethodes en de manier waarop je communiceert. Maar lesgeven op afstand geeft je ook de kans om aan je technische vaardigheden te werken, meer te leren over didactiek en hoe je deze kennis vervolgens kunt toepassen binnen lesgeven op afstand.

FAQ

Studenten met extra behoeften kunnen contact opnemen met studentencentrum Plexus voor ondersteuning bij studeren op afstand. Voor meer informatie raden we je aan om deze pagina te raadplegen.

Niet alle beschikbare tools zijn geschikt voor lesgeven op afstand. Als je op zoek bent naar specifieke informatie over bepaalde tools, kijk dan eens op deze pagina. Raadpleeg de ondersteuning binnen jouw faculteit wanneer je een tool wilt gebruiken die niet in dit overzicht te vinden is.

De Universiteitsbibliotheek Leiden biedt veel online diensten aan, zoals digitale collegeplanken, informatie over auteursrecht, ondersteuning op het gebied van informatievaardigheden, hulp met het creëren van links naar tijdschriftartikelen en (e-)boeken, videodiensten en online workshops. Bezoek hun website voor meer informatie.

bekijk alle FAQ