Live Room toegangsbeveiliging

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe de Live Room beveiligd kan worden en hoe er kan worden omgegaan met ongewenste participanten.

Er kan er een wachtwoord worden ingesteld op de Live Room, waardoor gastparticipanten een wachtwoord moeten invoeren als zij toegang willen verkrijgen tot de Live Room.

Het wachtwoord van de Live Room is alleen nodig als je de Live Room binnenkomt via de directe uitnodigingslink. Een gebruiker met een ULCN-account die de 'Join Live Room' knop gebruikt, kan de Live Room binnenkomen zonder een wachtwoord.

Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Druk op het tandwiel-icoon in de bovenste menubalk van de Live Room
  • Ga naar het tabblad 'Access & Security'
  • Selecteer het vakje 'Require a password'
  • Voer een wachtwoord in
  • Klik op 'Save'

Personen die niet zijn toegevoegd aan de klassenlijst (Brightspace) of gebruikerslijst (videoportal) hebben geen toegang tot de Live Room. Wanneer je personen zonder ULCN-account toegang wilt geven tot de Live Room kun je een gast (GMS)-account aanvragen. Neem hiervoor contact op met de GMS contactpersoon in onderstaande link:

Vraag een gast (GMS) account aan

Een andere optie is om een wachtwoord voor de Live Room aan te maken en dit alleen met de personen zonder ULCN account te delen.

Er kan een wachtruimte worden ingesteld voor de Live Room.

Wanneer het sloticoontje open staat, is de Live Room voor iedereen toegankelijk. Klik op het icoontje op de deur te sluiten en binnenkomende gebruikers in de wachtruimte te plaatsen

Als het sloticoontje gesloten is dan is de kamer vergrendeld. Door op het sloticoon te klikken wordt de deur ontgrendeld.

Als je een deelnemer wilt verwijderen uit de Live Room, kan dit op de volgende manier:

  • Klik op het naar beneden wijzende pijltje naast de naam in de 'Participants' lijst.
  • Scroll naar beneden naar de knop 'Remove from room' en klik erop.