Hoe kunnen we je helpen?

Tools

Een overzicht van de beschikbare educatieve tools bij Universiteit Leiden

FAQ

Niet alle beschikbare tools zijn geschikt voor hybride onderwijs. Als je op zoek bent naar specifieke informatie over videotools, kijk dan eens op deze pagina. Als je op zoek bent naar specifieke informatie over alle beschikbare onderwijstools van Universiteit Leiden, kijk dan eens op deze pagina. Raadpleeg de ondersteuning binnen jouw faculteit wanneer je een tool wilt gebruiken die niet in deze overzichten te vinden is.

Studenten met extra behoeften kunnen contact opnemen met studentencentrum Plexus voor ondersteuning bij hybride onderwijs. Lees voor meer informatie deze pagina op deze website of raadpleeg deze pagina van Universiteit Leiden.

Microsoft biedt veel up-to-date trainings- en ondersteuningsmateriaal aan. Neem een kijkje om de informatie te vinden waar je naar opzoek bent:

Het is mogelijk om externen uit te nodigen voor je Live Room. Dit kan je doen door ze een “direct invite link” te sturen. In de Live Room kun je deze vinden under “invite”. Je hebt ook de mogelijkheid om deze met een wachtwoord te beschermen. Dit wordt aangeraden omdat je hiermee controle hebt over wie toegang heeft tot je Live Room.

bekijk alle FAQ
Onderwijs Support

Deze website biedt informatie en ondersteuning voor docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden die betrokken zijn bij hybride onderwijs. Het bevat artikelen over de overgang naar hybride en online onderwijs, een overzicht van de beschikbare onderwijstools, inspirerende werkvormen, didactisch advies, veelgestelde vragen, een overzicht van de beschikbare ondersteuning per faculteit en mogelijke opleidingen en workshops om te volgen. De informatie wordt regelmatig geüpdatet.