Remote Teaching

Aan de slag met online onderwijs binnen Universiteit Leiden

Remote Teaching

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus en de nationale maatregelen heeft Leiden Universiteit besloten om tijdelijk al het fysiek onderwijs af te gelasten.

Deze website verschaft informatie over mogelijkheden van lesgeven op afstand. Ook wordt er uitgelegd hoe je online tools zoals Blackboard, Brightspace, Kaltura en andere alternatieven kunt inzetten. Je kunt de veelgestelde vragen raadplegen en we raden aan welke tools het beste passen bij jouw onderwijsactiviteiten. De informatie op deze website wordt regelmatig geupdated. Nieuwe tools en informatie komen binnenkort beschikbaar.

Met Remote Teaching bieden wij studenten toegankelijk interactief onderwijs op afstand.

Is Remote Teaching nieuw voor je?

Begin je net met lesgeven op afstand? Neem dan eerst eens een kijkje in het artikel 'eerste stappen in remote teaching' of kijk eens naar de verschillende formats en activiteiten die je voor je les kunt inzetten.

Deze website is ontwikkeld en wordt bijgehouden door het Centre for Innovation, ondersteund door experts van verschillende faculteiten en afdelingen zoals ICTO-coördinatoren, ICLON, het ISSC en de UB. Hoewel de focus nu vooral ligt bij lesgeven op afstand, willen we in de toekomst ook ander lesondersteuning bieden in dit portaal. Kom je incorrecte informatie tegen? Geef dat dan alstublieft hier door teachingsupport@sea.leidenuniv.nl

Bekijk de laatste updates en geplande wijzigingen.

Webinar Training

Naar aanleiding van de Corona-crisis organiseerden het Centre for Innovation en ICLON, in samenwerking met faculteiten, van maart tot juli 2020 wekelijks webinars om de transitie naar remote teaching soepel te laten verlopen. Deze webinars zijn beschikbaar voor medewerkers en docenten van de Universiteit Leiden en beslaan zowel onderwerpen op introductie-niveau als geavanceerdere en meer inspirerende thema’s.

Bekijk voorgaande webinars