Remote Teaching

Aan de slag met online onderwijs binnen Universiteit Leiden

Remote Teaching

Deze website verschaft informatie over mogelijkheden van lesgeven op afstand. Ook wordt er uitgelegd hoe je online tools zoals Brightspace, Microsoft Teams, Kaltura en andere alternatieven kunt inzetten. Je kunt de veelgestelde vragen raadplegen en we raden aan welke tools het beste passen bij jouw onderwijsactiviteiten. De informatie op deze website wordt regelmatig geupdated. Nieuwe tools en informatie komen binnenkort beschikbaar.

Met Remote Teaching bieden wij studenten toegankelijk interactief onderwijs op afstand.

Is Remote Teaching nieuw voor je?

Begin je net met lesgeven op afstand? Neem dan eerst eens een kijkje in het artikel 'Remote Teaching Stappenplan', lees de Didactische Overwegingen of kijk eens naar de verschillende Vormen en Activiteiten die je voor je les kunt inzetten.

Deze website is ontwikkeld en wordt bijgehouden door het Centre for Innovation, ondersteund door experts van verschillende faculteiten en afdelingen zoals ICTO-coördinatoren, ICLON, het ISSC en de UB. Hoewel de focus nu vooral ligt bij lesgeven op afstand, willen we in de toekomst ook ander lesondersteuning bieden in dit portaal. Kom je incorrecte informatie tegen? Geef dat dan alstublieft hier door teachingsupport@sea.leidenuniv.nl

Bekijk de laatste updates en geplande wijzigingen.

Roadmap voor flexibel onderwijs

Het Centre for Innovation en ICLON hebben een Roadmap voor Flexibel Onderwijs opgesteld. De roadmap is voor elke docent van de Universiteit Leiden, en is een handige, interactieve bron om te raadplegen ter voorbereiding op het (online) onderwijs dat in september van start gaat.