Tools

Dit hoofdstuk biedt een overzicht van de verschillende educatieve tools die beschikbaar zijn bij de Universiteit Leiden. We bespreken videoplatformen, beoordelingstools en tools ter ondersteuning van cursusorganisatie, samenwerking en interactiviteit. Voordat je de verschillende tools gaat uitproberen, raden wij aan om eerst je bestaande lesprogramma te evalueren. Meer informatie kan je vinden in het hoofdstuk Didactiek & werkvormen.

FAQ

In de meeste gevallen hangt de beslissing om een bepaalde tool te gebruiken af van wat je wilt bereiken. Weet dat er niet altijd één juist antwoord is en dat het ook een geldige redenering kan zijn om te kiezen voor datgene waarmee jij en jouw studenten het meest vertrouwd zijn.

Om meer te lezen over de verschillende videoplatforms, kan je dit artikel raadplegen om de opties te vergelijken. Voor andere beslissingen, bekijk het tool overzicht of neem contact op met support medewerkers die jou kunnen adviseren in het vinden van de juiste oplossing.

Vragen over tools of technische problemen kun je melden via het ISSC helpdeskportaal.

Je kunt de technische tool handleidingen voor Kaltura Live Room hier vinden, voor Zoom hier en voor Microsoft Teams hier.

De handleiding over Brightspace is te vinden op de Brightspace support site van de Universiteit Leiden.

Om een webcam (met microfoon) aan te vragen, kun je dit formulier in de ISSC Helpdesk invullen. Je haalt de apparatuur op bij de servicebalie voordat het college begint.

Voor meer advies over het gebruik van audiovisuele apparatuur tijdens colleges en presentaties kun je terecht bij de audiovisuele dienst (AV-dienst) van jouw faculteit. Als je advies of ondersteuning nodig hebt bij het opnemen van colleges en het verspreiden van video's kan je contact opnemen met de videocoördinator van jouw faculteit.

bekijk alle FAQ