Tools

In deze sectie vind je een overzicht van de beschikbare educatieve tools die jouw online lesprogramma kunnen ondersteunen. We bespreken drie videotools (Microsoft Teams, Kaltura Live Room en Microsoft Live Events), Brightspace en Kaltura Capture. Voordat je begint met het uitproberen van de verschillende tools, is het aan te raden om eerst naar het bestaande lesprogramma te kijken. Naast het opnemen of digitaal organiseren van het hoorcollege of de werkgroep biedt remote teaching namelijk nog veel meer mogelijkheden. Benieuwd? Bekijk dan eerst eens de sectie Vormen & activiteiten.

Houdt er ook rekening mee dat je je colleges interactiever kunt maken met tools zoals FeedbackFruits voor (peer)feedback, opdrachten en discussies of Presenterswall voor digitaal stemmen, meningen peilen en feedback geven. Wil je Presenterswall gebruiken? Je kunt hier inloggen met je ULCN-account. Voor meer informatie, lees de handleiding.

FAQ

Volg de stappen in deze handleiding om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room. Als dit niet werkt kan het zijn dat je nog geen toegang hebt. Neem contact op met de ISSC Helpdesk om een account aan te vragen.

Je kunt alleen studenten vinden die al eens eerder zijn ingelogd via https://video.leidenuniv.nl/. Als ze eenmaal zijn ingelogd kun je ze vinden. Je kan ook besluiten om de Live Room link te delen in plaats van je studenten uit te nodigen. De studenten kunnen dan zelf in de Live Room komen.

Het is mogelijk om externen uit te nodigen voor je Live Room. Dit kan je doen door ze een “direct invite link” te sturen. In de Live Room kun je deze vinden under “invite”. Je hebt ook de mogelijkheid om deze met een wachtwoord te beschermen. Dit wordt aangeraden omdat je hiermee controle hebt over wie toegang heeft tot je Live Room.

Ook als je niet de rechten hebt om een nieuwe Live Room aan te maken wil je misschien wel de rechten om de microfoon van deelnemers aan of uit te zetten, de chat te bekijken en vragen beantwoorden, of je eigen onderdeel hosten tijdens een hoorcollege. In dat geval kan de docent je toegang geven tot de Live Room door de volgende stappen in de handleiding te volgen.

Ja, je kan een sessie opnemen. Als je ervoor kiest om je sessie op te nemen, neem dan eerst deze Privacy Guidance richtlijnen [LINK] door. Verder is het belangrijk dat je studenten aan het begin van de les verteld dat je de sessie zal opnemen. Het is belangrijk dat zij hun rechten weten zoals het aanhouden of uitzetten van hun webcam.

bekijk alle FAQ