Installeren van de videokit voor hybride onderwijs

Deze video laat zien hoe je de videokit (oftewel het “koffertje”) installeert en configureert voor gebruik in je digitale onderwijsomgeving. Het legt uit hoe je het in je klaslokaal installeert en hoe het werkt in Kaltura Live Room, Microsoft Teams en Zoom (voor Mediasite heb je geen videokit nodig). Richt de webcam op de docent voor de beste geluidskwaliteit (op maximaal 3 meter afstand).

Het is een interactieve video, wat betekent dat sommige items klikbaar zijn (zoals de taalkeuze van de video) en dat je tijdens het afspelen van de video keuzes kunt maken om bepaalde content te zien. Ondertiteling is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn op jouw faculteit of heb je andere vragen, neem dan contact op met je videocoördinator.

Handleidingen

Instructies voor het gebruiken van een mobiele webcam (ENG)

Universiteit Leiden handleiding over het maken van video opnames van colleges met behulp van een mobiele webcam

Video uitleg over het installeren van de videokit

Videoportal Universiteit Leiden

FAQ

Om een webcam (met microfoon) aan te vragen, kun je dit formulier in de ISSC Helpdesk invullen. Je haalt de apparatuur op bij de servicebalie voordat het college begint.

Voor meer advies over het gebruik van audiovisuele apparatuur tijdens colleges en presentaties kun je terecht bij de audiovisuele dienst (AV-dienst) van jouw faculteit. Als je advies of ondersteuning nodig hebt bij het opnemen van colleges en het verspreiden van video's kan je contact opnemen met de videocoördinator van jouw faculteit.

Je kunt contact opnemen met het ISSC door te bellen naar (+31 71527)8888 of door een ticket in te dienen op het helpdeskportaal. Wij adviseren te bellen als er onmiddellijk een antwoord nodig is. Of je kunt proberen contact op te nemen met de audiovisuele dienst (AV-dienst) van jouw faculteit.

Je kunt de technische tool handleidingen voor Kaltura Live Room hier vinden, voor Zoom hier en voor Microsoft Teams hier.

bekijk alle FAQ

Gerelateerde artikelen

  • Het lijkt het beste van beide werelden: studenten die op de campus aanwezig zijn volgen fysiek onderwijs en studenten die dat door omstandigheden niet willen of kunnen, sluiten…

  • Moderatoren houden bij hoe betrokken studenten zijn en wat ze tegen elkaar zeggen, zien welke studenten extra hulp nodig hebben en kunnen helpen bij technische problemen.

  • Om online onderwijsactiviteiten effectief te kunnen uitvoeren, maken we gebruik van verschillende videotools, namelijk Kaltura Live Room, Microsoft Teams, Zoom en Microsoft Teams…