Microsoft Live Events

Microsoft Live Events

MS Teams Live Events is de webinar software van Office365, die tot 10,000 passieve deelnemers toestaat. Het belangrijkste doel van deze software is een platform bieden voor grootschalige conferenties, seminars en andere online events. Bedenk voordat je begint aan het ontwerpen en ontwikkelen van een Live Event of het format past bij de te behalen doelen en wat de impact van dit passieve format is op je programma.

De kenmerken van Microsoft Teams Live Events

• Interactie, discussie en zichtbaarheid van andere deelnemers is zeer gelimiteerd
  • Als een streaming platform is er een vertraging in de uitzending van ongeveer 30 seconden. De spreker is ongeveer 30 seconden verder dan de deelnemers en dat betekent dat er bij polling en andere interactie dus een aanzienlijke vertraging optreed.
  • In tegenstelling tot de live sessies in Microsoft Teams en Kaltura Live Rooms is ondersteuning door staf medewerkers bij Teams Live Events wel noodzakelijk. Deelnemers zijn niet zichtbaar via een webcam, maar kunnen in een Q&A chat panel vragen stellen. Daarom zijn er zowel een moderator als een producer nodig om de sessie te ondersteunen.
  • Live Events ondersteunt geen break out rooms. Een oplossing kan zijn om meerdere teams video vergaderingen in te plannen naast de Live Event, maar dit moet handmatig worden opgezet, en deelnemers moeten goed begeleid worden als ze van de ene naar de andere bijeenkomst gaan.
  • Om interactie te vergroten kunnen er tools van 3e partijen (zoals quizen en polls) ingezet worden, en dan gedeeld op het scherm door de presenter.

In verband met capaciteit is er maar een beperkt aantal sessies tegelijkertijd mogelijk van Live Events binnen de hele universiteit. Live Events kunnen worden aangevraagd bij ISSC Helpdesk en moeten ruim van te voren worden ingepland. Minimaal 1 week van te voren is aan te raden, maar 48 uur van te voren is noodzakelijk. Er kunnen door de beperkte capaciteit geen garanties worden gegeven of de Live Event ook wordt toegekend op de korte termijn. Het ISSC zal het Live Event voor een specifieke tijd aan je account koppelen. De gebruiker is vervolgens zelf verantwoordelijk de rest van het event zelf in te richten. Meer informatie over het opzetten van een Live Event is te vinden op deze helpdesk portal pagina. Je kunt ook deze video bekijken over het inroosteren van een live event of deze video over het doorlopen van een Live Event van begin tot eind.

Wie kan MS Teams Live Events gebruiken?

• Alle medewerkers van de Universiteit Leiden en studentenorganisaties kunnen een Live Event aanvragen.
  • Vanwege de capaciteit kunnen er maar een paar sessies tegelijkertijd worden gehouden met Live Events, en moeten dus via ISSC worden aangevraagd. Je kan een sessie niet zelf aanmaken. In de aanvraag moet vermeld worden:
    • Wie de rol van de producer (support staff) op zich neemt;
    • Wie de spreker(s) is/zijn;
    • De datum en tijd van de uitzending.
  • De helpdesk van het ISS kan assisteren bij het ontwerp van de Live Event, maar het daadwerkelijk klaar zetten van de event is aan de gebruiker.