Kaltura Live Room

Kaltura Live Room is een online tool waarmee je interactieve lezingen, seminars en vergaderingen kunt houden met maximaal 200 deelnemers in reguliere zalen en 350 in zogenaamde 'Large Live Rooms' (met 25 man tegelijk in beeld).

In deze omgeving kun je onder andere colleges geven met behulp van Powerpoint, Excel, Word, whiteboards, video, audio, je bureaublad delen, quizzen en breakoutrooms voor groepsdiscussies.

Live rooms kunnen ook worden opgenomen om later te bekijken.

FAQ

Volg de stappen in deze handleiding om toegang te krijgen tot Kaltura Live Room. Als dit niet werkt kan het zijn dat je nog geen toegang hebt. Neem contact op met de ISSC Helpdesk om een account aan te vragen.

Ja, je kan een sessie opnemen. Als je ervoor kiest om je sessie op te nemen, neem dan eerst deze Privacy Guidance richtlijnen [LINK] door. Verder is het belangrijk dat je studenten aan het begin van de les verteld dat je de sessie zal opnemen. Het is belangrijk dat zij hun rechten weten zoals het aanhouden of uitzetten van hun webcam.

Hun computers gaan automatisch in de slaapstand omdat zij hun computermuis lange tijd niet hebben bewogen. Zij moeten hun voorkeuren wijzsigen of de slaapmodus volledig uitschakelen in hun computerinstellingen.

Het is mogelijk om externen uit te nodigen voor je Live Room. Dit kan je doen door ze een “direct invite link” te sturen. In de Live Room kun je deze vinden under “invite”. Je hebt ook de mogelijkheid om deze met een wachtwoord te beschermen. Dit wordt aangeraden omdat je hiermee controle hebt over wie toegang heeft tot je Live Room.

bekijk alle FAQ