Laat studenten aangeven als ze niet op locatie aanwezig kunnen zijn

Om te weten hoeveel studenten je in de collegezaal of bij de werkgroep op locatie kunt verwachten en vervolgens te bepalen of je een vorm van online onderwijs zult moeten aanbieden, is er een planningstool beschikbaar in je Brightspace cursusomgeving.

We willen ons onderwijs op een veilige en kwalitatieve manier leveren aan al onze studenten. De Universiteit Leiden verzorgt zo veel mogelijk onderwijs op de campus, maar niet iedereen zal in staat zijn om onderwijsactivitieit fysiek bij te wonen.

Hoeveel studenten kan ik in de collegezaal verwachten?

Met behulp van de planningstool kunnen studenten zich afmelden voor aanwezigheid op locatie in het geval van bijvoorbeeld reisbeperkingen, quarantaine-situaties en risicogroepen. Dit stelt jou als docent in staat de cursusorganisatie indien nodig aan te passen door hybride of remote vormen van onderwijs op te nemen.

  • Gericht op studenten die niet fysiek aanwezig kunnen zijn vanwege de situatie rond COVID-19. Zodra studenten zijn afgemeld, kunnen zij zich weer aanmelden voor komende cursusactiviteiten, als een veranderende situatie hen dat toestaat. Deze infographic legt het proces uit aan je studenten. Voel je vrij om het te downloaden en te delen met je studenten.
  • Standaard beschikbaar in elke Brightspace-cursus na het inschakelen van de juiste taalversie.
  • We raden aan om de tool ten minste de eerste maanden van het 1e semester van het collegejaar 2021/2022 te gebruiken.
  • Bekijk de handleiding voor meer informatie.
Hoeveel studenten kan ik in mijn collegezaal verwachten?
Hoeveel studenten kan ik in mijn collegezaal verwachten?

Handleidingen

Brightspace planning tool handleiding

Raadpleeg de stapsgewijze instructies op de Brightspace support site voor meer informatie over het in gebruik nemen van de tool en het bekijken van de reacties van de studenten

FAQ

De handleiding over Brightspace is te vinden op de Brightspace support site van de Universiteit Leiden.

bekijk alle FAQ

Gerelateerde artikelen

  • Brightspace is het Learning Management Systeem (LMS) van de Universiteit Leiden.