Opbouwen van een kennisbank

Tijdens je programma werken veel studenten nog steeds aan de ontwikkeling van hun kennis op de gebieden die ze bestuderen. Om dit proces te versnellen en de studenten hun bevindingen te laten delen, kan je hen samen een kennisbank laten opbouwen. Een kennisbank is een centrale en gedeelde bron van verzamelde kennis, vergelijkbaar met een encyclopedie, Wikipedia of een digitale bibliotheek.

  • Als je studenten wilt helpen leren informatie te organiseren, te linken naar bronnen, bronnen te vermelden of bronnen te bekritiseren en interpreteren.
  • Als je wilt oefenen met de communicatie- en samenwerkingsvaardigheden van je studenten.
  • Als je je studenten wilt helpen bij het maken van eigen materiaal dat gebruikt kan worden ter voorbereiding op de eindtoets of -opdracht, zoals een samenvatting of woordenlijst.
  • Voorbereidingstijd: Hoewel er weinig voorbereidingstijd nodig is, moet de structuur en de navigatie, inclusief het taggen/indexeren van de kennisbank, worden gemaakt voordat je begint.
  • Bepaal wat je rol in het proces zal zijn: Je kunt ervoor kiezen om een schrijver te zijn, een recensent die feedback geeft of een beoordelaar die een cijfer geeft. Als je je leerlingen wilt uitdagen, kun je ook onjuiste informatie geven die de leerlingen moeten vinden en weerleggen.
  • Co-creatie en het schrijven van artikelen: Hulpmiddelen zoals een wiki of platforms zoals OneDrive stellen kleinere groepen studenten in staat om samen te werken aan dezelfde inhoud, zoals een blog of een artikel. Je kunt ook besluiten om een pagina in Wikipedia te adopteren om samen te verbeteren (bespreek dit met de redactie van de pagina).
  • Conclusie en verslaglegging: Om hun verantwoordelijkheid te stimuleren, kan je groepen studenten aanwijzen die de live sessies moeten samenvatten en een verslag moeten schrijven. Richt een speciale plek in waar deze samenvattingen worden gedeeld en waar andere studenten hun opmerkingen kunnen plaatsen. Bij het maken van deze sessieverslagen in Kaltura Live Room of Microsoft Teams kunnen ze gebruik maken van de notitie-sectie.
  • Het opzetten van een verzameling: Je kunt je studenten artikelen laten zoeken en samenvatten. Door studenten hun inhoud te laten uploaden in een gedeelde map op Brightspace, wordt een gedeelde verzameling gecreĆ«erd, terwijl vaardigheden zoals analyseren, evalueren en samenvatten worden geoefend. Je kunt annotatie-tools gebruiken om commentaar te geven op het gedeelde materiaal.